Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Laura via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 28-04-2014 Welcome home party (1)
  • 28-04-2014 Panama (0)
  • 08-04-2014 Costa Rica (4)
  • 24-03-2014 Nicaragua (0)
  • 12-03-2014 El Salvador (2)

Statistieken

Dit dagboek is 2515 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Costa Rica

Toon op kaart

8 april 2014 | Door: Laura

Aantal keer bekeken 91   Aantal reacties 4   Puerto Viejo de Talamanca, Costa Rica
a A

Costa Rica

De grens over naar Costa Rica was weer even zweten..! Om 6 uur vertrok de Ticabus richting San José. Nicaragua uit werd voor je geregeld, maar Costa Rica in moest je zelf doen met al je bagage. Aan de andere kant stond de bus dan te wachten. Helaas werd ik het land niet ingelaten omdat ik geen bewijs had dat ik ook weer wegging! Gelukkig kon ik in een kantoortje (500 m Costa Rica in..dus was ik even illegaal) mijn ticket vanaf Panama printen en mocht ik dan toch naar binnen.
Na 2 uur viel de airco uit in de bus en moesten eerst alle schroeven uit de ramen worden gehaald om ze te kunnen openen. Daarna was er nog iets kapot en ging de bus een uur lang stotend vooruit..Pff! Blij dat we in La Irma langs de kant van de weg eruit mochten om daar op de bus naar Monteverde te gaan (was volgens plan).
In Monteverde zijn er 2 nationale parken in het Nevelwoud. Het was er niet echt warm. Daar over de hangende bruggen door het park gelopen en een vogelspot tour gedaan.
Mooie dingen gezien met als hoogtepunt de Quetzal! Prachtig en zonder gids gevonden!
Na Monteverde met jeep-boot-jeep naar La Fortuna. Het gekke is alleen dat er geen jeep aan te pas kwam! Iets warmer, maar prima temperatuur. Daar ben ik naar de vulkaan, waterval, lokale hotsprings (onder een brug..)en Baldi geweest. Baldi is een soort spa met allemaal warme baden. Heerlijk, maar helaas was ik met iemand die niet echt kon ontspannen..
Vanaf daar naar Manuel Antonio waar de temperatuur en de luchtvochtigheid aardig opliep. Daar het nationaal park en het strand bezocht. Ook weer veel dieren gezien.
Om de reis erna wat makkelijker te maken sliep ik een nachtje in San José om vanaf daar om 6 uur met shuttle en boot naar Tortuguero te gaan. Het nationaal park ligt in het water en bestaat uit allemaal kanalen. Aan de andere kant ligt de Caribische kust die er om bekend staat vanwege de schildpadden die daar aan land komen voor hun nesten. Met een kano door de kanalen geweest en helaas maar één schildpad gezien, maar veel leuke andere dieren. Met een boot via Puerto Limon naar Puerto Viejo gegaan voor laatste stop in Costa Rica.
En Puerto Viejo vond ik heerlijk! Leuke mensen, samen koken, mooi nationaal park en als hoogtepunt fietsen huren en naar het opvangcentrum voor dieren en het strand. Het opvangcentrum had alle dieren die je in Costa Rica kunt vinden en zij doen echt goed werk. Ik was erg onder de indruk, want alle dieren hebben een verhaal en je hebt ook echt contact met ze.

Ik ben blij dat ik Costa Rica gezien heb, maar het is echt niet zoals in reisgidsen. Je verwacht dat je in de dierentuin terechtkomt, maar dat valt tegen. Je moet er echt naar op zoek en veel geluk hebben.
Mooi is het wel..en elke keer als je onderweg bent kijk je je ogen uit! Alles is zo groen en verandert steeds. Ik heb toch veel soorten vogels gezien, luiaards, 3 soorten apen, de jezus christus hagedis, een kaaiman, krokodil, vlinders enz
Ook is Costa Rica niet echt een backpackersland. Erg duur en relatief moeilijk te bereizen, maar wat was het leuk!

En nu op naar Panama voor nog ongeveer 2 weken!

Hier zijn de foto's:

Soms misschien even zoeken naar de dieren ;)

Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (4)

8 april 2014 14:49 | Door: inez

Hi Laura,

Weer erg leuk om te lezen meis. Door naar het volgende avontuur.
Geniet ervan!

Liefs inez

9 april 2014 08:06 | Door: Diana

Hey Lau!

Wat een mooie foto's! Je ziet er goed uit!
G E N I E T !!!

Liefs, Diana

10 april 2014 07:30 | Door: Jonne

Extra leuk reisverslag om te lezen omdat ik zelf ook op bijna al die plekjes ben geweest!
Mooie foto's ook weer!
Laatste 2 weken zijn ingegaan! Ik vind t wel weer gezellig als je terug komt maar daar moet jij natuurlijk nog niet aan denken

13 april 2014 07:55 | Door: christel

He juffie, ja het schiet alweer op... dat zal straks best wennen voor je zijn. Ik ben blij dat je zo geniet. Wat een mooie dingen zie en doe je, goed hoor! Probeer de laatste weken nog lekker te ontspannen en alles eruit te halen wat erin zit. En... Pas goed op jezelf! Wij zien elkaar over een week of 3 weer. Veel plezier en tot dan! Lieve groeten van mij!